Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHGrad Zenica pojačava kapacitete civilne zaštite novom opremom

Grad Zenica pojačava kapacitete civilne zaštite novom opremom

Nabavka tehničke opreme

Grad Zenica, putem Službe civilne zaštite, nedavno je izvršio značajnu nabavku tehničke opreme. Ova oprema obuhvata 52 radio-stanice koje će biti raspoređene u mjesne zajednice. Ukupna vrijednost nabavljenog materijala iznosi 119.985,84 KM s PDV-om.

Primopredaja opreme

Primopredaja nove opreme održana je danas u prostorijama Gradske uprave. Prisutnima se obratio komandant Štaba Civilne zaštite Grada Zenica, Mirza Husetić. On je naglasio kako je ova investicija ključna za poboljšanje komunikacije tokom vanrednih situacija.

Važnost poboljšane komunikacije

Husetić je istakao kako nova oprema predstavlja značajan korak prema boljoj zaštiti građana. Tokom prethodnih kriza, mnoge lokalne zajednice su bile odsječene bez adekvatne komunikacije. Nova oprema će omogućiti bržu i efikasniju reakciju u slučaju prirodnih i drugih nepogoda.

Jačanje lokalnih kapaciteta

Nabavka ove opreme poboljšava infrastrukturu civilne zaštite u Zenici. Također, jača kapacitete lokalne zajednice da se suoči s izazovima kriznih situacija. Nova radio-stanica će olakšati koordinaciju između mjesnih zajednica i nadležnih službi, što direktno doprinosi sigurnosti građana.

Dalja ulaganja u sigurnost

Grad Zenica nastavlja sa ulaganjima u sistem zaštite i spašavanja. Cilj je očuvanje zdravlja i sigurnosti građana u svim situacijama, kako je saopćeno iz Gradske službe Zenica.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -