Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHEksplozija bombe u Pakistanu: Policajac poginuo, diplomate sigurne

Eksplozija bombe u Pakistanu: Policajac poginuo, diplomate sigurne

Tragičan incident u Pakistanu

Nažalost, današnja eksplozija bombe u Pakistanu rezultirala je smrću policajca. On je bio zadužen za zaštitu stranih diplomata. Dodatno, trojica su policajaca ranjena tokom ovog incidenta.

Detalji o eksploziji

Prema informacijama iz policije, eksplozija se dogodila dok se konvoj sa diplomatama kretao prema Malam Jabbi, popularnom turističkom odredištu u okrugu Swat.

U konvoju se nalazilo 12 diplomata iz različitih zemalja uključujući BiH, Rusiju, Vijetnam, Etiopiju, Ruandu, Zimbabve, Indoneziju, Uzbekistan, Turkmenistan, Kazahstan i Portugal.

Uviđaj i istraga

Policijsko vozilo koje je pratilo diplomate vjerovatno je nagazilo na minu. Portparol Moin Fayyaz iz okružne policije rekao je da se bomba činila zakopanom pored puta. Istraga je trenutno u toku.

Sigurnost diplomata

Ambasadori su nakon incidenta sigurno vraćeni u grad Mingore, a putovanje do Malam Jabbe je otkazano. Lokalne vlasti i Agencija za pomoć i spašavanje odradile su evakuaciju povrijeđenih vojnika do bolnice Sidhu Sharif.

Reakcija Ministarstva vanjskih poslova

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine još uvijek nije dobilo informacije o ovom incidentu. Situacija se prati, a zvanične reakcije se očekuju u narednim satima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -