Subota, 21 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPolicija u Kantonu Sarajevo dobila tri nova Roschel vozila

Policija u Kantonu Sarajevo dobila tri nova Roschel vozila

Nabavka specijaliziranih vozila

Nabavka tri Roschel vozila izvršena je u okviru strateškog opremanja policije u Kantonu Sarajevo. Ova moderna policijska vozila namijenjena su unapređenju sigurnosti i efikasnosti policijskih operacija.

Prezentacija vozila na Trgu Prve brigade

Fotoreporter portala Klix.ba danas je zabilježio specijalizirana vozila koja su parkirana prekoputa Vijećnice. Proba za zvanično predstavljanje vozila bit će upriličena u ponedjeljak u 13 sati na Trgu Prve brigade policije, Stari Grad.

Ministar Katica o nabavci

Ministar unutrašnjih poslova KS, Admir Katica, izjavio je da je prošle godine zaključen ugovor za nabavku tri specijalna oklopna vozila. Istakao je da je već pokrenuta nabavka dodatnih dva vozila koja će dodatno ojačati policijske snage.

Funkcionalne karakteristike vozila

Roshel Senator APC koristi se za različite policijske svrhe. Njegove glavne uloge uključuju patrole, izviđačke misije, komandovanje, transport te podršku specijalnim operacijama i antiterorističkim akcijama.

Tehničke specifikacije

Ova vozila imaju visoki nivo zaštite B7, opremljena su termalnim i NV kamerama, kao i dnevnim kamerama s vidljivosti od 360 stepeni. Poznavatelji smatraju ovaj model “cestovnim tenkom spremnim za apokalipsu”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -