Subota, 21 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPucnjava u Sarajevu: Očevici svjedočili razmjeni vatre u pokretu

Pucnjava u Sarajevu: Očevici svjedočili razmjeni vatre u pokretu

Detalji događaja

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevo, zabilježena je pucnjava koja se dogodila jučer u prometnoj ulici Azize Šaćirbegović. Očevici su naveli da je ispaljeno oko 15 metaka između dva vozila, koja su bila u pokretu.

Opasna situacija

Prema riječima svjedoka, razmjena vatre se odvijala u blizini benzinske pumpe Selex, a akteri su se, nakon prvog okreta, ponovo okrenuli u suprotnom pravcu. Istaknuto je i da su svi učesnici pucnjave bili maskirani.

Police istrage

Nadležne policijske institucije prikupljaju dokaze i snimke s nadzornih kamera kako bi utvrdile identitete koji su učestvovali u ovom incidentu. Prema nezvaničnim saznanjima, policija posjeduje informacije o osobama vezanim za pucnjavu.

Uznemireni građani

Iako je situacija bila izuzetno opasna, sreća je u tome da nije bilo povrijeđenih među građanima. Međutim, materijalna šteta je zabilježena na dva ugostiteljska objekta i jednom vozilu.

Pravna kvalifikacija događaja

Tužitelj je kvalifikovao ovaj događaj kao krivično djelo izazivanje opće opasnosti i oštećenje tuđe stvari. Građani su ogorčeni i uznemireni ovim nasilnim izgredom u sred bijela dana, postavljajući pitanje sigurnosti u gradu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -