Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiKako odabrati savršenu pasminu psa za obitelji s djecom?

Kako odabrati savršenu pasminu psa za obitelji s djecom?

Stručnjaci savjetuju oprez

Ukoliko planirate dovesti psa u kuću s malom djecom, postoje određene preporuke. Stručnjaci za kućne ljubimce savjetuju da čekate do petog rođendana vašeg djeteta. Naime, nakon pete godine, djeca obično razvijaju bolju kontrolu nagona.

Sigurnost na prvom mjestu

Važno je napomenuti da bi odrasla osoba uvijek trebala nadzirati interakcije između djece i pasa. Čak i kod pasmina koje se smatraju idealnim za djecu, sigurnost mora biti prioritet. Pored toga, vaša djeca trebaju postati svjesna kako poštovati psa i njegov prostor.

Odabir prave pasmine

Kada birate pasminu, obavezno uzmite u obzir temperament, strpljenje i sposobnost dresure psa. Primjerice, bigl je pasmina koja je često preporučena za obitelji. Ovi psi su razvijeni za lov u čoporima i poznati su po svojoj prijateljskoj prirodi.

Karakteristike bigla

Biglovi su društveni, vole se igrati s djecom i lako se prilagođavaju bučnom okruženju. Ipak, važno je napomenuti da mogu postati destruktivni ako su dugo ostavljeni sami. Potrebna im je redovna fizička aktivnost i mentalna stimulacija kako bi bili sretni i zdravi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -