Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHJekić na kandidatskoj listi PDP-a: Slogan "Doboj može bolje!" u jeku kriminalnih...

Jekić na kandidatskoj listi PDP-a: Slogan “Doboj može bolje!” u jeku kriminalnih istraga

Jekić na petom mjestu kandidatske liste PDP-a

Miljenko Jekić, rođen 1987. godine u Doboju, našao se na petom mjestu kandidatske liste Partije demokratskog progresa (PDP) za nadolazeće izbore. Njegov slogan “Doboj može bolje!” privlači pažnju javnosti.

Međunarodna potjernica i krivična djela

Jekićev povratak u fokus postao je dramatičan nakon što se 2022. godine predao Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Prije toga, protiv njega je bila raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje u razna krivična djela.

Osumnjičenja za organizovani kriminal

On je osumnjičen za organizovani kriminal, učestvovanje u teškom ubistvu i trgovinu drogom. Ova optuženja proizašla su iz slučaja “Storage”, povezanog s aplikacijama Sky i Anom.

Investicije u nasilna djela

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Jekić je pod istragom zbog sumnje da je bio uključen u planiranje ubistva Slaviše Ćuluma u Dragočaju, 15. maja 2020. godine. Informacije za istragu prikupljene su iz kriptovanih aplikacija.

Jekićev politički uspon ili pravosudne poteškoće?

S obzirom na ozbiljna krivična djela za koja je osumnjičen, pitanje je koliko će njegov politički angažman uticati na javno mnijenje i dalju karijeru unutar PDP-a.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -