Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDenis Bećirović u Istanbulu s Erdoganom: Jačanje saradnje između Turske i BiH

Denis Bećirović u Istanbulu s Erdoganom: Jačanje saradnje između Turske i BiH

Susret u Istanbulu

Denis Bećirović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, planira sastanak s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom u Istanbulu. Ovaj susret, koji će se održati u narednim danima, fokusirat će se na jačanje sveukupne saradnje između dvije zemlje.

Politička i sigurnosna pitanja

Tokom razgovora, Bećirović će se osvrnuti na političku i sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini, kao i na izazove u regiji. Klausulna pitanja na međunarodnoj sceni takođe će biti na dnevnom redu.

Četvrti susret u dvije godine

Ovaj sastanak bit će četvrti susret Bećirovića i Erdogana u posljednje dvije godine. Bećirović ističe kako je važno nastaviti razvijati odnose sa Turskom, koja pruža značajnu podršku Bosni i Hercegovini.

Fokus na NATO

Tokom ranijih susreta, Bećirović je naglašavao potrebu za bržim ulaskom BiH u NATO savez. On smatra da je članstvo ključno za stabilnost i sigurnost regije.

Ohrabrujuće poruke

Bećirović je prilikom susreta u martu 2024. godine izjavio kako su Erdoganova ohrabrujuća obavještenja važna za sve građane BiH. Poručio je da je potrebno raditi na jačanju mira, stabilnosti i funkcionalnosti državnih institucija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -