Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPovećan Saobraćaj u Novoj Radnoj Sedmici: BIHAMK Apeluje na Oprez

Povećan Saobraćaj u Novoj Radnoj Sedmici: BIHAMK Apeluje na Oprez

Povećana Frekvencija Saobraćaja

Početak nove radne sedmice donosi pojačanu gužvu u saobraćaju, posebno u urbanim sredinama. BIHAMK upozorava vozače na važnost opreza.

Važne Upute za Vozače

Vozači se mole da drže odstojanje između vozila i obavezno koriste sigurnosne pojaseve. Oprez se također odnosi na sve druge učesnike u saobraćaju, uključujući motocikliste, bicikliste i pješake. Poštovanje saobraćajnih propisa je ključno.

Radovi na Putnim Pralazima

Na više dionica u toku su radovi, što može uzrokovati dodatna zadržavanja. Izdvajaju se pravci: Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

Sanacija Mosta i Ograničenja za Teška Vozila

Radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača uzrokuju usporen saobraćaj za vozila do 30 tona, dok su veća vozila isključena iz saobraćaja.

Granični Prijelazi i Zadržavanja

Na graničnim prijelazima, čekanja su trenutno manja od 30 minuta, ali mogu se često mijenjati. Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona na GP Karakaj, a teretna vozila se preusmjeravaju na GP Bratunac ili Rača.

BIHAMK poziva sve učesnike u saobraćaju na maksimalnu pažnju i poštovanje propisa tijekom ovog perioda povećane frekvencije saobraćaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -