Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMUP Hercegovačko-neretvanskog kantona dobio 130 novih policajaca

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona dobio 130 novih policajaca

Polaganje zakletve u Mostaru

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona od danas je bogatiji za 130 novih policajaca. Ceremonija polaganja svečane zakletve održana je u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru.

Važnost policijskog poziva

Na svečanosti su prisustvovali komesar policije Robert Perić, njegov zamjenik Mirsad Subašić i ministar MUP-a HNK, Marijo Marić. Perić je istakao važnost policijskog poziva kao odgovornosti prema građanima.

Podrška vlade i porodica

Ovaj događaj je posebno značajan jer predstavlja prvo polaganje zakletve nakon šest godina. Očekuje se da će kadrovska popuna ojačati MUP u suočavanju s deficitom policajaca.

Obaviještenost o izazovima

Ministar Marić naglasio je da viču da policajci ne trebaju očekivati pohvale, već da bi trebali raditi s čistim srcem. Iskustvo će biti ključ uspjeha, dodao je.

Osjećaji mladih policajaca

Lejna Tanović, jedna od mladih policajki, izrazila je emocije vezane za ovaj važan trenutak. Ona je naglasila da je spremna na izazove koji slijede.

Ivo Soldo, među najboljim kadetima, rekao je da je biti policajac njegov dječački san. Također, završio je studij Kriminalistike i nada se da će mu to pomoći u budućem radu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -