Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGrad Beč nastavlja podržavati vatrogasne jedinice u Sarajevu donacijom vozila

Grad Beč nastavlja podržavati vatrogasne jedinice u Sarajevu donacijom vozila

Donacija za jaču borbu protiv požara

Grad Beč je nedavno obradovao vatrogasne jedinice u Sarajevu novom donacijom vozila. Ova donacija će dodatno olakšati borbu protiv požara i povećati sigurnost građana glavnog grada BiH. Tim povodom, održana je primopredaja vozila na kojoj su prisustvovali brojni visoki zvaničnici.

Prisutni na primopredaji

Primopredaji su prisustvovali Peter Hanke, član bečke gradske vlade, te direktor vatrogasne službe Beča Mario Rauch. Ambasadore Bosne i Hercegovine u Austriji Siniša Bencun također je bio prisutan, zajedno sa predstavnicima Međunarodnog ureda Grada Beča.

Intenzivna saradnja između Beča i Sarajeva

Na strani Sarajeva, pet članova Profesionalne vatrogasne jedinice, uključujući Danisa Memagića i Ernisa Zuku, prisustvovalo je ovom važnom događaju. Grad Beč kontinuirano podržava sarajevske vatrogasce, a prva donacija vozila dogodila se još 1997/98. godine.

Kontinuirane donacije

Od 2014. godine, Beč je ukupno predao 11 vozila vatrogasnim jedinicama u Kantonu Sarajevo. Posljednja donacija, koja je uključivala dva vatrogasna vozila za intervencije, dogodila se u oktobru 2020. godine. Sva vozila su i dalje u aktivnoj upotrebi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -