Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBećirović naglašava važnost saradnje s NATO-om za stabilnost Bosne i Hercegovine

Bećirović naglašava važnost saradnje s NATO-om za stabilnost Bosne i Hercegovine

Podrška NATO-u za reforme u BiH

Tokom razgovora, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Bećirović, istakao je značaj podrške NATO štaba u Sarajevu. Ova podrška ključna je za jačanje institucija te zemlje, kao i za nastavak reformi sektora odbrane i sigurnosti.

Spremnost za zajednički rad

Bećirović je izrazio spremnost za zajednički rad na implementaciji Programa reformi Bosne i Hercegovine. Ove reforme su neophodne za očuvanje sigurnosti i stabilnosti u zemlji, te će biti prioritet i u narednom periodu.

Značaj stručne razmjene

Također, naglašena je i važnost povećanja stručne razmjene između NATO-a i Bosne i Hercegovine. To će doprinijeti unapređenju sposobnosti Oružanih snaga BiH.

Intenzivna saradnja s NATO-om

Bećirović je ukazao na dosadašnju uspješnu saradnju s NATO-om. Cilj je zaštita građana i jačanje demokratske kontrole, transparentnosti i odgovornosti odbrambenih institucija.

Simpozijum NATO Partnerstva 360

Sagovornici su konstatirali da se nastavlja intenzivna saradnja i partnerstvo između Bosne i Hercegovine i NATO-a. Bosna i Hercegovina biće domaćin Simpozijuma NATO Partnerstva 360 u oktobru ove godine.

Predanost NATO-a miru

Komandant NATO štaba u Sarajevu, brigadni general Matthew A. Valas, potvrdio je predanost NATO-a trajnom miru i sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -