Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSmjene u policiji Zapadnohercegovačkog kantona nakon incidenta u Širokom Brijegu

Smjene u policiji Zapadnohercegovačkog kantona nakon incidenta u Širokom Brijegu

Incident na Veliku Gospojinu

Ministar unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona, Mladen Bebek, potvrdio je smjene tri policijska službenika. Ove smjene uslijedile su nakon nemilog incidenta koji se odigrao 15. augusta na Veliku Gospojinu.

Smijenjeni policijski službenici

Smijenjeni su načelnik Policijske uprave Široki Brijeg, Marko Zelenika, šef krim-odjela Toni Ćorić i zamjenik zapovjednika Jakov Sopta. Prema riječima Ministra, situacija je stvorila neprijatnu atmosferu unutar policije.

Pretrpljene povrede mladića

Troje mladića je, prema njihovim tvrdnjama, pretučeno do te mjere da su morali zatražiti hitnu medicinsku pomoć. Incident je počeo sukobom ispred pekare, nakon čega su privedeni i odvedeni u policijsku stanicu.

Navodi o premlaćivanju

Očevidci tvrde da su policajci koristili teleskopske palice tokom premlaćivanja. Neki mladići su zadobili teže tjelesne povrede, uključujući lom ruke. Nakon što su povrijeđeni prebačeni u pritvor, navodno im je omogućeno da prenoće bez medicinske pomoći.

Ministar Bebek ističe da su pokušaji rješavanja situacije unutar policije bili neophodni, ali da je smjena bila ključna kako bi se vratilo povjerenje javnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -