Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSpecijalna policijska jedinica FUP-a locirala helikopter na dnu Jablaničkog jezera

Specijalna policijska jedinica FUP-a locirala helikopter na dnu Jablaničkog jezera

Ronilački tim FUP-a u akciji

Danas je specijalna policijska jedinica Federalne uprave policije, poznata kao ronilački tim, dobila nalog Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Cilj akcije bio je lociranje helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji je pao u Jablaničko jezero.

Uspon na površinu u teškim uvjetima

Nakon višesatne pretrage, policijski službenici SPJ FUP-a uspjeli su pronaći dijelove helikoptera. Smanjena vidljivost usljed mutne vode otežavala je potragu, no tim je ustrajao u svom zadatku.

Opasnost od goriva u jezeru

U helikopteru su zatekli 400 litara goriva, što predstavlja potencijalnu opasnost za okoliš. Hitna mjera uključivala je postavljanje barijera kako bi se spriječilo širenje zagađenja.

Nastavak aktivnosti

Prema informacijama, zajedničke aktivnosti na izvlačenju helikoptera bit će nastavljene sutra. Specijalna policijska jedinica FUP-a, koja se može pohvaliti stručnim ronilačkim timom, predvodi ove važne operacije.

Preventivne mjere vodnog inspektora

Nakon pada helikoptera, Federalni vodni inspektor odmah je poduzeo preventivne mjere kako bi se zaštitio okoliš. Tim se nada da će brzo uklanjanje helikoptera spriječiti moguće ekološke katastrofe.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -