Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTužilaštvo BiH uložilo žalbu na odbijeni prijedlog za pritvor Vladimira Stanimirovića

Tužilaštvo BiH uložilo žalbu na odbijeni prijedlog za pritvor Vladimira Stanimirovića

Žalba Tužilaštva Bosne i Hercegovine

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je nedavno uputilo žalbu Sudu BiH. Žalba se odnosi na rješenje Suda koje nije odobrilo pritvor osumnjičenom Vladimiru Stanimiroviću (1986). Ova odluka izazvala je reakciju Tužilaštva, koje smatra da je došlo do povrede odredaba krivičnog postupka.

Osnovi za žalbu

U žalbi se navodi bitna povreda odredaba krivičnog postupka prema članu 297. stav 2. Zakona o krivičnom postupku BiH. Također, Tužilaštvo ukazuje na pogrešno utvrđeno činjenično stanje, u skladu s članom 299. istog Zakona. Tužioci traže da Sud BiH ponovo razmotri sve relevantne činjenice.

Odbijen prijedlog za pritvor

Sud Bosne i Hercegovine je prethodno odbio prijedlog Tužilaštva. Ova odluka donesena je u subotu, a prema informacijama, Stanimirović je uhapšen zbog sumnje u ugrožavanje sigurnosti. Optužen je zbog prijetnji upućenih ministru sigurnosti Nenadu Nešiću i poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Opcije za Tužilaštvo

Uprkos odbijanju prijedloga za pritvor, Tužilaštvo zadržava mogućnost da nastavi s pravnim postupcima u ovom slučaju. Pitanje sigurnosti ostaje prioritet, a daljnji koraci će zavisiti od odluka Suda.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -