Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTragedija u Sanskom Mostu: Motiv ubistva još uvijek nepoznat

Tragedija u Sanskom Mostu: Motiv ubistva još uvijek nepoznat

Ubistvo u Gimnaziji Sanski Most

Pet dana nakon tragičnog ubistva troje uposlenika Gimnazije u Sanskom Mostu, Kantonalno tužilaštvo nastavlja istraživanje. Motiv zločina, koji je potresao cijelu Bosnu i Hercegovinu, još uvijek nije utvrđen.

Masakr na sastanku prosvjetnih radnika

Sastanak prosvjetnih radnika pretvorio se u pravi masakr. Ispred gimnazije postoje cvjetovi i tišina koja podsjeća na tragediju. Direktor Nijaz Halilović, jedan od ubijenih, nedavno je potpisao odluku o upisu nove generacije učenika.

Krizna situacija i psihološka podrška

Krizni štab za psihološku podršku već je započeo aktivnosti. Albijana Trnavci, predsjednica Kriznog štaba, izjavila je da će projekt pomoći stabilizaciji situacije za uposlenike školskih ustanova.

Prolongiranje početka nastave

Početak nove školske godine u Gimnaziji i Mješovitoj srednjoj školi će biti odgođen. Ministar obrazovanja USK Denis Osmankić potvrdio je da razmatraju prolongiranje nastave dok se situacija ne stabilizira.

Aktivnosti na prevenciji nasilja

Zastupnica u Skupštini USK, Fatka Kulenović, naglašava potrebu za inicijativom zaštite prosvjetnih radnika. Propisivanje sigurnosnih mjera smatra prioritetom kako bi se spriječile tragedije poput ove.

Osumnjičeni u stabilnom stanju

Osumnjičeni za trostruko ubistvo je u stabilnom zdravstvenom stanju. Nakon oporavka, očekuje ga ispitivanje i moguća višegodišnja zatvorska kazna.

Život u Sanskom Mostu stao

Mještani Sanskog Mosta su u šoku. Pitanja o motivima napada i okolnostima tragedije ostaju bez odgovora.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -