Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMještani Alipašinog Polja Strahuju Zbog Nasilnog Komšije

Mještani Alipašinog Polja Strahuju Zbog Nasilnog Komšije

Mještani sarajevskog naselja Alipašino Polje ponovo su u strahu nakon neprimjerenog ponašanja komšije Jasmina I.

Strah i nesigurnost u zajednici

Jasmin I. nedavno je išarao zid u haustoru porukom “Allah je najveći”. Ova provokativna gesta izazvala je dodatne strahove među stanarima zgrade.

Jedna stanarka ističe da se boje za svoje živote. “Naše komšije su pretrpjele traume i ponovo se suočavaju s novim strahovima”, kaže ona. Grupa stanovnika apeluje na vlasti da reše problem s nasilnim komšijom koji živi na posljednjem spratu zgrade.

Apel za hitnu reakciju

Građani su već tri godine pokušavali pronaći rješenje za ovaj problem. Nedavno su zatražili reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS). “Kako da živimo pored osobe koja očigledno treba pomoć?”, pitaju se mještani.

Kako ističu, institucionalno zanemarivanje mentalno oboljelih postalo je rak rana našeg društva. “Zakon o prisilnoj hospitalizaciji mora se uvesti”, naglašavaju. Ovo je apel koji mještani šalju svojim sugrađanima, tražeći podršku u borbi protiv nasilja.

Zajednica traži promjene

Stanovnici Alipašinog Polja ne žele postati statistika u crnoj hronici. Njihova borba nije samo za sigurnost, već i za promjene u zakonodavstvu koje će obezbijediti zaštitu. Svi su pozvani da dijele objavu i pomognu da se ovaj problem riješi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -