Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTragedija u Sanskom Mostu: Mehemed Vukalić ubio tri kolege u školi

Tragedija u Sanskom Mostu: Mehemed Vukalić ubio tri kolege u školi

Stravično ubistvo u Općoj gimnaziji

U užasnom incidentu koji se dogodio u Općoj gimnaziji u Sanskom Mostu, Mehemed Vukalić ubio je tri svoje kolege. Ovaj događaj šokirao je javnost u Bosni i Hercegovini, ali i širom regiona.

Detalji napada

Vukalić je upao na sastanak u školi sa automatskom puškom i otvorio vatru na prisutne. Nakon trostrukog ubistva, pokušao je izvršiti samoubistvo, ali u tome nije uspio. Ljekarska pomoć je obnovljena i trenutno je na daljoj hospitalizaciji.

Istraga u toku

Amel Kozlica, direktor Uprave policije MUP-a USK, izjavio je da se incident dogodio u 10:06 sati. Policija trenutno sprovodi istragu kako bi rasvijetlila motive zločina. Na pitanje o mogućim razmiricama između Vukalića i ubijenih, Kozlica nije mogao dati dodatne informacije zbog istrage.

Učenici bili prisutni

Pored stravičnog zločina, u trenutku događaja u školi su se nalazili učenici, budući da su u toku popravni ispiti. Ovaj masakr ostavio je dubok trag među rodbinom i prijateljima žrtava koji su u suzama na mjestu tragedije.

Sigurnosna situacija u školama

Ovaj incident postavlja ozbiljna pitanja o sigurnosti u školama. Policija će nastaviti s radom kako bi osigurala dodatne mjere zaštite u obrazovnim ustanovama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -