Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNeobični događaj: Napad na novinara Fatmira Alispahića spriječen u zadnji trenutak

Neobični događaj: Napad na novinara Fatmira Alispahića spriječen u zadnji trenutak

Incident koji je uznemirio porodicu

Novinar Fatmir Alispahić objavio je šokantne informacije o pokušaju napada na njegovu kuću. U večernjim satima, sticajem okolnosti, spriječena je potencijalna tragedija koja bi mogla ugroziti njegovu djecu i suprugu.

Poziv prijatelja koji je spasio situaciju

Fatmira je u 18:42 pozvao prijatelj iz djetinjstva. On mu je savjetovao da pozove policiju jer se nepoznati ljudi raspituju o njegovoj kući. Alispahić je brzo reagovao i zatražio hitnu pomoć, ali je prvo upozorio svoju porodicu da zatvore prozore.

Opis nepoznatih osoba

Prijatelj je detaljno opisao nepoznate osobe koje su se kretale u blizini. Rekao je da su izgledali sumnjivo i da su se raspitivali za Alispahića. Njegova supruga, koja ih je primijetila, odmah je obavijestila prijatelja.

Policijska intervencija

Na sreću, policija je stigla na mjesto događaja u 19:08. Svjedok koji je snimio registraciju automobila, crnog Golf karavana sa registarskim oznakama A95-K-688, bio je spreman svjedočiti. Alispahić je istakao da je situacija ozbiljna te se pitao šta bi se dogodilo da njegovi čitatelji nisu reagovali.

Povjerenje u vlasti i poruka javnosti

Alispahić je izrazio nedoumicu prema reakcijama Tužilaštva i policije. Pozvao je javnost na oprez i preispitivanje događaja. Njegova izjava naglašava da je sloboda misli ključna i da treba zaštititi živote nedužnih građana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -