Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDrama u Nevesinju: Policija brzo riješila situaciju sa migrantima

Drama u Nevesinju: Policija brzo riješila situaciju sa migrantima

Brza reakcija policije u Nevesinju

U nevesinjskom selu Zovi Do, policija je brzo reagovala prilikom incidenta koji je uključivao migranta. Milenko Avdalović, načelnik Opštine Nevesinje, zahvalio je policiji za uspješnu intervenciju u teškim uslovima. Prema njegovim riječima, situacija je riješena u veoma kratkom vremenu.

Migrant se zabarikadirao

Migrant se zabarikadirao u napuštenoj kući i otvorio vatru. Tokom incidenta, bacio je bombu koja je lakše povrijedila jednog mještanina. Nažalost, migrant je morao biti likvidiran da bi se osigurala sigurnost lokalnog stanovništva.

Manifestacije i sigurnost mještana

U Nevesinju se u posljednje vrijeme održavaju različite manifestacije. Avdalović je istakao da su ove manifestacije privukle veliku masu posjetitelja. Put Nevesinje – Berkovići je otvoren za saobraćaj, ali poziva mještane na oprez i suradnju s policijom koja će pratiti situaciju na terenu.

Press konferencija o incidentu

Policijska uprava Trebinje najavila je konferenciju za novinare na temu jučerašnjeg incidenta. Konferencija će se održati danas, a razgovarat će se o pucnjavi na policiju i mještane u općini Nevesinje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -