Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVruće i sunčano vrijeme uz mogućnost lokalnih pljuskova širom BiH

Vruće i sunčano vrijeme uz mogućnost lokalnih pljuskova širom BiH

Prognoza vremena za danas

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano i vruće vrijeme. Tokom dana će doći do umjerenog porasta oblačnosti. Poslije podne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, posebno u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Ove padavine mogu biti praćene gradom, što će dodatno povećati osjetljivost vremenskih uslova.

Detalji o temperaturama i vjetru

Jutarnje temperature zraka kretaće se od 18 do 24C, dok će na jugu i sjeveru dostići do 28C. Dnevna temperatura će varirati između 32 i 38C, a lokalno će se zabilježiti i vrijednosti do 40C. Vjetar će biti slab do umjeren, a dominiraće jugozapadni smjer.

Specifične prognoze za Sarajevo

U glavnom gradu BiH, Sarajevu, očekuje se sunčano i vruće vrijeme sa malom do umjerenom oblačnošću. Jutarnja temperatura će biti oko 19C, dok se dnevna očekuje oko 36C. Mogućnost lokalnog pljuska dodatno povećava neizvjesnost vremenskih prilika.

Crveni meteoalarm zbog visokih temperatura

U periodu od 12 do 17 sati na snazi je crveni meteoalarm. Ovaj alarm označava visoke temperature i predstavlja upozorenje za sve građane da budu oprezni. Preporučuje se izbjegavanje aktivnosti na otvorenom u najtoplijim dijelovima dana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -