Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHEmir Suljagić kritikuje srpsku političku elitu: "Grupa postgenocidnih manijaka"

Emir Suljagić kritikuje srpsku političku elitu: “Grupa postgenocidnih manijaka”

Emir Suljagić, preživjeli genocida u Bosni i Hercegovini, oštro je kritikovao srpski politički vrh zbog njihovih izjava i postupaka. Na društvenoj mreži X, Suljagić je optužio predsjednicu Skupštine Srbije i bivšu premijerku Anu Brnabić da se obrušila na preživjele genocida, u ime predsjednika Aleksandra Vučića.

Suljagić nije propustio priliku da kritikuje srpski politički režim, nazivajući ga autokratskim i neljudskim. Istakao je da se zločinci za vrijeme Ane Brnabić sklonili u Srbiju, te da je ona godinama bila bliska s visokim evropskim političarima, koji su time normalizovali njeno negiranje i veličanje genocida.

Ova izjava Brnabić je dodatno izazvala kontroverze zbog njenog ciljanja na preživjele genocida, kako bi dokazala svoje srpske akreditive i ostala lojalna Vučiću. Suljagić je nazvao tu izjavu odvratnom, te je nazvao Anu Brnabić “monstruoznim stvorenjem”.

Podsjećamo da je Brnabić optužila Muniru Subašić, predsjednicu Udruženja “Majke enklave Srebrenica i Žepa”, da prijeti djeci predsjednika Aleksandra Vučića. Ova optužba je dodatno izazvala gnev i kritike javnosti.

Ova situacija dodatno pokazuje postojeće tenzije između političkih elita u Srbiji i Bosni i Hercegovini, te ukazuje na potrebu za daljim dijalogom i izgradnjom povjerenja među tim zemljama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -