Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSaobraćajna nesreća na dionici Tarčin-Sarajevo: Povrijeđeno više osoba

Saobraćajna nesreća na dionici Tarčin-Sarajevo: Povrijeđeno više osoba

U saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na dionici Tarčin-Sarajevo, u blizini naplatnih kućica, povrijeđeno je više osoba. Nesreća se desila oko 13:30 sati, na području Rakovice, potvrdili su iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema informacijama iz MUP-a, u nesreći su učestvovala dva putnička motorna vozila. Četvoro povrijeđenih je dobilo ljekarsku pomoć na licu mjesta, dok su dvije osobe upućene na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu radi daljnjeg liječenja.

Operativni centar MUP-a navodi da policijski službenici vrše uviđaj na mjestu nesreće i da saobraćaj nije obustavljen. Dodaju da će više informacija o okolnostima nesreće, kao i o stanju povrijeđenih, biti poznato nakon završetka uviđajnih radnji.

Saobraćajne nesreće su čest problem na bosanskohercegovačkim cestama, pa se pažnja vozača i poštivanje propisa uvijek ističu kao ključni faktori za sigurnost u saobraćaju. Pravilnom vožnjom i prilagođenom brzinom može se znatno smanjiti rizik od nastanka saobraćajnih nesreća.

Upozorenje se posebno odnosi na period ljetnih mjeseci kada veći broj vozila koristi glavne saobraćajnice, pa je neophodno biti posebno oprezan i vožnju prilagoditi situaciji na putu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -