Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVlada HNK osigurala sredstva za nabavku vozila, ministar Marić najavio poboljšanje sigurnosti

Vlada HNK osigurala sredstva za nabavku vozila, ministar Marić najavio poboljšanje sigurnosti

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona osigurala je sredstva u iznosu od 576.000,00 KM za nabavku vozila za potrebe policije. Ključeve novih vozila zajedno su uručili predsjednica Vlade Marija Buhač i ministar unutarnjih poslova Marijo Marić.

Ministar Marić je nakon ceremonije prokomentirao nedavno raspisani konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika u Upravi policije MUP-a HNK-a. Međutim, danas je glavna tema bila nabavka novih vozila, koja će značiti mnogo policiji.

“Ova investicija bit će od velikog značaja za našu policiju. Dobit ćemo nova vozila koja će biti dostupna 24 sata dnevno. Distribuirat ćemo ih prema stanju potreba, tako da će svaka policijska stanica dobiti novo vozilo”, istakao je ministar Marić.

Ova najava nabavke novih vozila za policiju HNK-a sigurno će doprinijeti poboljšanju sigurnosti građana u ovom kantonu. Novija i sigurnija vozila omogućit će policijskim službenicima brže i efikasnije reagiranje u hitnim situacijama. Također, ova investicija će pridonijeti i osnaživanju povjerenja građana u rad policije.

Očekuje se da će nabavka vozila biti završena u narednim mjesecima, a policija HNK-a će ubrzo moći koristiti nova vozila u svakodnevnom radu.

Pojedinci iz zajednice također su pozdravili ovu odluku Vlade o nabavci novih vozila za policiju. Svi se slažu da je ulaganje u opremu i vozni park policije važan korak ka poboljšanju sigurnosti građana.

Ministar Marić je na kraju izrazio zadovoljstvo ovom investicijom i naglasio da će njegovo ministarstvo i dalje raditi na jačanju sigurnosti i redu u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -