Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVelika aleja napokon dobiva specijalizirane mašine za čišćenje

Velika aleja napokon dobiva specijalizirane mašine za čišćenje

Nakon dugogodišnjih problema s čišćenjem Velike aleje u Vrelu Bosne, konačno je stiglo rješenje. Kantonalna ustanova Zaštićena prirodna područja i Općina Ilidža su nabavili specijalizirane mašine za čišćenje ovog područja. Ručno čišćenje puta je dosad izazivalo probleme jer su fekalije ostale dugo na tlu, stvarajući nehigijenske uslove i neugodan miris, posebno tokom proljeća i ljeta.

Općina Ilidža je nabavila jednu mašinu koja će se koristiti za održavanje higijene u cijelom prostoru spomenika prirode Vrelo Bosne, u kojem se nalazi i Velika aleja. Drugu mašinu je nabavila kantonalna ustanova Zaštićena prirodna područja, koja će se fokusirati isključivo na čišćenje Velike aleje. Ovom nabavkom, očekuje se podizanje nivoa čistoće i stvaranje ugodnijeg okruženja za šetnju sugrađana.

Načelnik Ilidže, Nermin Muzur, ističe da je nabavkom ovih mašina općina bogatija za novu opremu koja će služiti svim građanima. Velika aleja je dugo vremena trebala modernu mašinu koja će održavati putni pojas i stvoriti ugodnije uvjete šetnje.

Direktor kantonalne ustanove Zaštićena prirodna područja, Asad Jelešković, već je u razgovoru za Klix.ba najavio rješavanje ovog problema krajem aprila ove godine. Sada je najavljena nabavka specijaliziranih mašina za čišćenje Velike aleje, koja je uspješno realizirana nešto više od dva mjeseca nakon najave.

Konačno, Velika aleja će dobiti adekvatnu brigu i održavanje, dok će se problemi s parkingom na Vrelu Bosne nastaviti rješavati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -