Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSumnje u nezakonito zapošljavanje u Operator-Terminali Federacije

Sumnje u nezakonito zapošljavanje u Operator-Terminali Federacije

Optužbe za nezakonito zapošljavanje najmanje 15 osoba u javnom preduzeću “Operator-Terminali Federacije” potresaju bh. politički vrh. Slaven Zeljko i Hermedin Zornić su u centru pažnje, optuženi za kršenje procedura i zapošljavanje osoba koje nisu ispunjavale uslove za radna mjesta na koja su postavljene.

“Društvo Operator-Terminali Federacije” d.o.o. Sarajevo osnovano je 2003. godine i bavi se skladištenjem nafte i naftnih derivata. U vlasništvu je Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Naknadnim odlukama Vlade FBiH, preduzeću je dodijeljena imovina Energopetrola d.d. koja nije bila uključena u proces dokapitalizacije od strane INA/MOL d.d.

Sumnje u nezakonito zapošljavanje su se pojavile nakon što je otkriveno da su većina uposlenih u Operator-Terminalima Federacije bili postavljeni na radna mjesta bez raspisivanja javnog konkursa. Mnogi od njih nisu ispunjavali uslove za te pozicije. Ove optužbe su izazvale veliku kontroverzu u bh. politici.

Slaven Zeljko, koji je inače predsjednik Gradskog odbora HDZ Mostar, suočava se sa ozbiljnim optužbama zbog svog navodnog učešća u nezakonitom zapošljavanju. Hermedin Zornić, član SDA, također je meta istrage zbog istog razloga.

Istraga o ovom slučaju je u toku, a očekuje se da će pravosudni organi utvrditi sve detalje i izreći odgovarajuće sankcije ukoliko se pokaže da su optužbe istinite.

Nezakonito zapošljavanje je ozbiljan problem u bh. društvu. Ovaj slučaj ponovno baca svjetlo na fenomen nepravilnosti i korupcije u javnim preduzećima. Nadamo se da će se pravda zadovoljiti i da će odgovorni biti adekvatno kažnjeni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -