Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportTenisLulu Sun - teniska senzacija s nevjerojatnom pričom

Lulu Sun – teniska senzacija s nevjerojatnom pričom

Osim što je najveća senzacija svojom igrom, Lulu Sun ili po rođenju Lulu Radovčić je zbog porodične pozadine vrlo interesantna svjetskoj javnosti. Ova mlada teniserka (23) imala je pravo nastupa za brojne države.

Lulu Sun će danas igrati protiv Donne Vekić u borbi za polufinale Wimbledona. Ova novozelandska teniserka do prije mjesec dana bila je potpuni anonimus bez ikakvih zapaženih rezultata na WTA Touru, a onda je na najvažnijem turniru u kalendarskoj godini nanizala sedam pobjeda i došla do četvrtfinala.

Nizale su se redom etabiliranije protivnice koje je savladala, krenula je od kvalifikacija, a sve začinila nevjerovatnom pobjedom nad domaćom favoritkinjom Emmom Raducanu rezultatom 2:1. Danas će igrati protiv Hrvatice Donne Vekić u borbi za novi najveći rezultat karijere.

Lulu Sun je pažnju privukla zbog svoje neobične porodične priče. Rođena Radovčić od oca Hrvata, Lulu Sun je čak na početku karijere nastupala za Hrvatsku i to pod imenom Lucija Radovčić. S druge strane, majka joj je Kineskinja i imala je pravo nastupati i za Kinu.

Za Hrvatsku je nastupala od 2011. do 2013. godine, a onda promijenila državljanstvo jer je s porodicom preselila u Švicarsku i zaigrala za ovu zemlju. Švicarsku je predstavljala donedavno, a onda se odlučila nastupati pod zastavom Novog Zelanda, gdje se rodila. Također, imala je pravo nastupati i za Sjedinjene Američke Države jer je završila teniski koledž u Teksasu.

Lulu Sun je inspiracija za sve mlade teniserke koje se bore da ostvare svoje snove bez obzira na porijeklo i državljanstvo. Njezina priča je obećavajuća i vjerujemo da će nastaviti osvajati srca teniske publike širom svijeta.

Budite u toku s nastupima ove izvanredne sportašice i svjetske senzacije, Lulu Sun, koja je spremna pokazati svoj potencijal i zasjati na najvećim teniskim turnirima.

Izvor: [ime medija]

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -