Utorak, 16 Jula, 2024
HomeVijestiSvijetNapadi dronova na Izrael izazivaju tenzije na Bliskom istoku

Napadi dronova na Izrael izazivaju tenzije na Bliskom istoku

Prema nepotvrđenim informacijama koje su objavili mediji bliski Hutima, grad Eilat u Izraelu napadnut je s nekoliko dronova, što je izazvalo tenzije na Bliskom istoku. Izraelska vojska je objavila da je jedan od sumnjivih dronova koji je dolazio iz pravca Crvenog mora oborio njihov borbeni avion. Stanovnici grada Eilata prijavili su da su čuli eksplozije.

Glasnogovornik jemenskog pokreta Hutija, Yahya Saree, izjavio je da je operacija koju su izveli zajedno s iračkim snagama postigla svoje ciljeve. Međutim, lider pokreta, Abdul-Malik Al-Houthi, poslao je direktnu prijetnju Saudijskoj Arabiji zbog dešavanja na Bliskom istoku.

“Naša preokupacija direktnom borbom da podržimo Gazu ne znači da nećemo moći ništa učiniti u vezi s ludim koracima saudijskog režima koji vjeruje da može uništiti naše ljude kroz glad, epidemije i tešku opsadu. Naši su ljudi strpljivi zbog svojeg uvjerenja da postoji važna bitka”, rekao je Al-Houthi.

Lider Hutija također je optužio Amerikance da guraju Saudijsku Arabiju u glupost i agresivnost. Ovi napadi dronova izazvali su još veće tenzije na Bliskom istoku, a situacija će biti pažljivo praćena u narednim danima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -