Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetStručnjak za Parkinsonovu bolest posjetio Bijelu kuću osam puta prema izvještaju NYT-a

Stručnjak za Parkinsonovu bolest posjetio Bijelu kuću osam puta prema izvještaju NYT-a

Prema izvještaju New York Times-a, Nacionalni vojni medicinski centar Walter Reed posjetio je Bijelu kuću osam puta od prošlog ljeta do proljeća ove godine. Stručnjak za Parkinsonovu bolest, Kevin Cannard, dokumentiran je kao gost od jula 2023. godine do marta ove godine.

Uprkos dostupnim informacijama, Bijela kuća nije željela izneseti detalje o prirodi tih posjeta. Ljekar iz Bijele kuće je potvrdio da je Cannard vidio predsjednika Joe Bidena tri puta tokom tri i po godine njegovog predsjedavanja, ali nije otkrio da li su posjete bile vezane za predsjednikovo zdravlje.

Navodi NYT-a također impliciraju da su većina posjeta bila vezana za liječenje drugih osoba koje rade u Bijeloj kući. Međutim, zvanični izvještaj Bijele kuće tvrdi da od februara ove godine nije bilo potrebe za daljnjim ispitivanjem Bidenovog zdravlja.

Kako bi pružila transparentnost, Bijela kuća je objavila izvještaj koji potvrđuje da je neurolog pregledao Bidena i nije otkrio nikakve znakove Parkinsonove bolesti. Ovim potezom, Bijela kuća želi osigurati javnost da je predsjednikov zdravstveni status u redu.

Ovo nije prvi put da se postavljaju pitanja o zdravlju američkih predsjednika. U prošlosti su se pojavljivale spekulacije i teorije zavjere. Međutim, službeni izvještaji i informacije trebaju biti osnova rasprave o zdravlju predsjednika, a ne nagađanja.

Činjenica da je stručnjak za Parkinsonovu bolest posjetio Bijelu kuću nekoliko puta pobuđuje interesovanje i postavlja pitanja. Međutim, kako stvari stoje trenutno, izvještaj i izjava Bijele kuće pružaju osiguranje da nema razloga za zabrinutost u vezi sa zdravljem predsjednika Bidena.

Posjete stručnjaka za Parkinsonovu bolest i tajnost oko razloga tih posjeta mogu ostati predmet spekulacija. No, važno je da informacije o zdravstvenom stanju predsjednika budu transparentne i nedvosmislene kako bi se izbjegle sumnje i spekulacije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -