Utorak, 16 Jula, 2024
HomeCrna HronikaPočela akcija FUP-a - Pretresi u privrednom društvu Operator-Terminali FBiH

Počela akcija FUP-a – Pretresi u privrednom društvu Operator-Terminali FBiH

Rano jutros, po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Federalne uprave policije (FUP) započeli su pretrese u privrednom društvu Operator-Terminali FBiH. Akcija je pokrenuta zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela.

Pretresi su, kako je potvrđeno za Klix.ba, izvršeni zbog krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i povrede ravnopravnosti pri zapošljavanju. Ova akcija ima za cilj utvrđivanje eventualnih nepravilnosti i mogućih nezakonitosti u poslovanju ovog privrednog društva.

Detalji o tačnim sumnjama i o mogućim osumnjičenim licima nisu još uvijek poznati. Međutim, nadležne institucije najavljuju da će javnost biti obaviještena o daljnjem tijeku istrage tokom dana.

Operator-Terminali FBiH je jedno od najpoznatijih privrednih društava u Federaciji BiH. Ova kompanija se bavi pružanjem usluga u sektoru telekomunikacija i informacionih tehnologija.

Akcija Federalne uprave policije je još jedan korak u borbi protiv korupcije i nezakonitog poslovanja u BiH. U proteklom periodu, više sličnih akcija je izvedeno u sklopu borbe protiv organiziranog kriminala i koruptivnih mreža u zemlji.

Više detalja o pretresima u privrednom društvu Operator-Terminali FBiH očekuje se u toku dana, a javnost ostaje u iščekivanju informacija o rezultatima istrage.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -