Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHIsak napreduje u političkoj karijeri: Od ministra do parlamentarca

Isak napreduje u političkoj karijeri: Od ministra do parlamentarca

Isak je svoju političku karijeru započeo 2019. godine kada je imenovan za ministra prostornog uređenja, saobraćaja i komunikacija u Vladi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). Ova imenovanja su bila priznanje za njegov rad i angažman u politici.

Nakon godinu dana, Isak je 2020. godine odlučio da se kandiduje za gradonačelnika Zenice na Lokalnim izborima. Iako je osvojio 2.264 glasa i završio na trećem mjestu, ovaj rezultat je pokazao da Isak ima podršku građana i politički potencijal.

Isak nije odustao od svojih političkih ambicija. Na posljednjim izborima, koji su održani 2022. godine, Isak je kao kandidat Narodnog evropskog saveza (NES) uspio osvojiti mandat u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine. Ovaj izbor je bio još jedna potvrda Isakovog rada i političke vizije.

U Parlamentu, Isak je aktivno djelovao u Klubu PDA (Pokret demokratske akcije), međutim, nedavno je došlo do raspada ovog kluba nakon što su dva člana napustila klub. Iako je ovo predstavljalo izazov za Isaka, on je i dalje posvećen svom političkom radu i nastoji da ostvari svoje političke ciljeve.

Isak je primjer mladog političara koji se uspješno probija u političkom svijetu. Njegov napredak od ministra do parlamentarca svjedoči o njegovoj stručnosti, angažmanu i podršci koju ima među biračkim tijelom. Nastavak njegove političke karijere sa nestrpljenjem se očekuje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -