Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHIgor Dodik o novim američkim sankcijama: "Prljava politika SAD, ali mi nećemo...

Igor Dodik o novim američkim sankcijama: “Prljava politika SAD, ali mi nećemo odustati”

Igor Dodik, sin Milorada Dodika, organizacionog sekretara SNSD-a, iznio je svoje stavove u vezi sa nedavnim američkim sankcijama protiv firmi povezanih sa njim. U objavi na društvenim mrežama, Igor Dodik je istakao da su ove sankcije samo nastavak “prljave politike SAD” i dokaz da politička agenda Milorada Dodika i SNSD-a predstavlja smetnju za američke interese na Balkanu.

Dodik je istakao da, iako su njega i njegovu porodicu već duže vrijeme na meti američkih sankcija, oni nisu slomljeni i da neće odustati. Također, naglasio je da ove sankcije ugrožavaju kompanije iz Republike Srpske koje zapošljavaju veliki broj ljudi i koje doprinose boljoj budućnosti Srpske.

Dodik je kritikovao američku odluku i naveo da su u njoj navedene optužbe izmišljene i da nisu praćene dokazima. Smatra da takav sadržaj liči na tračeve i nedostojan je zvaničnog dokumenta jedne ozbiljne države. Istakao je da u ovoj zemlji postoje zakoni i procedure na koje se treba osloniti ako postoje pravi dokazi.

Na kraju, Dodik je poručio da neće odustati i da će pružiti podršku ljudima koji su ugroženi ovim sankcijama. Uvjeren je da je na pravom putu i da će se stvoriti povoljnija situacija za Republiku Srpsku i SNSD.

Igor Dodik je time jasno izrazio svoje nezadovoljstvo i otpor prema američkim sankcijama, ističući da će se i dalje boriti za svoje ideale i interese svoje zemlje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -