Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHJedinstvo u političkoj areni: Hamdija Fejzić nezavisni kandidat uz podršku SDA

Jedinstvo u političkoj areni: Hamdija Fejzić nezavisni kandidat uz podršku SDA

U fokusu javnosti posljednjih dana je Hamdija Fejzić, koji je prvi zvanično potvrdio svoju kandidaturu kao nezavisni kandidat. Njemu podršku pruža Stranka demokratske akcije (SDA), što je potvrdio predsjednik Općinske organizacije SDA Alija Tabaković.

“Mi smo kao općinska organizacija, obzirom da je Hamdija Fejzić izašao kao nezavisni kandidat, slijedili upute i podršku udruženja preživjelih žrtava genocida i boračke populacije i jučer zvanično odlučili da od ova tri kandidata pružimo podršku Hamdiji Fejziću”, rekao je Tabaković za Klix.ba.

Ovaj potez dolazi u vrijeme kada se očekivalo bošnjačko jedinstvo u Srebrenici. Politička borba se pokrenula nakon što je Avdić kritizirao Fejzića, te se i Suljagić pridružio u kritici.

Na pitanje kako komentariše aktuelna dešavanja u Memorijalnom centru Srebrenica i prijavu direktora Emira Suljagića koju je Hamdija Fejzić izričito doveo u pitanje, Tabaković je izjavio da je jutros putem medija informisan o ovom događaju i da je stava da se policijski i sudski organi trebaju baviti ovim problemom.

Podsjetimo, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska (RS) i bivši načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković je nedavno izjavio da smatra da bi zajednički kandidat probosanskih stranaka trebao biti Hamdija Fejzić. S obzirom na podršku koju je dobio od SDA, nije isključeno da Fejzić može biti ozbiljan konkurent u nadolazećim izborima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -