Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSDS uložiti žalbu na odluku CIK-a o nedopuštenoj kandidaturi

SDS uložiti žalbu na odluku CIK-a o nedopuštenoj kandidaturi

Srpska demokratska stranka (SDS) planira da uloži žalbu na nedavnu odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH koja nije ovjerila njihovu kandidaturu za lokalne izbore. Nakon sjednice Predsjedništva SDS-a, Milan Miličević, predsjednik stranke, je potvrdio ovu vijest, ističući da će SDS, bez obzira na ishod, izaći na lokalne izbore.

“SDS je potrebna narodu. Sve što je karakterisalo Republiku Srpsku, trenutna vlast je uništila. SDS će učestvovati na izborima sa svojim nazivom i simbolima”, izjavio je Miličević.

SDS je pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država i račun stranke je blokiran. Zbog nemogućnosti otvaranja računa za finansiranje kampanje, SDS se prijavio za lokalne izbore kao SDS i kao Srpska demokratska stranka – Volja naroda. Plan stranke je, ukoliko im bude onemogućeno učešće kao SDS, da se pred birače pojave kao Srpska demokratska stranka – Volja naroda.

Aleksandra Pandurević, član Predsjedništva SDS-a, tvrdi da je odluka CIK-a rezultat uticaja vladajuće političke strukture, predvođene Miloradom Dodikom, predsjednikom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), zajedno sa strancima. Ona je također izjavila da će SDS “spasiti” Republiku Srpsku.

Žalba SDS-a se očekuje u narednim danima, a stranka će nastaviti sa planiranim aktivnostima uoči lokalnih izbora, koji su zakazani za naredni mjesec.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -