Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNovinarima se obratio Nikšić: "Tresla se brda, rodio se miš"

Novinarima se obratio Nikšić: “Tresla se brda, rodio se miš”

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS), Nenad Nikšić, dao je komentar novinarima povodom izjava Milorada Dodika o “mirnom razdruživanju”. Nakon osvrta na Dodikove izjave, Nikšić je ironično primijetio: “Tresla se brda, rodio se miš”.

“Nisam siguran šta mogu dodati na račun tih izjava, osim da sam pokušao sjetiti se svih izjava Dodika koje smo čuli i koje su dolazile u vidu nekakvih najava i obećanja. Na kraju, rezultat je bio da se “tresla se brda, rodio se miš””, izjavio je Nikšić.

Upitan da li se DNS može složiti s Dodikovim najavama o “mirnom razdruživanju”, Nikšić je odgovorio da će sačekati i vidjeti hoće li te izjave biti praćene odgovarajućim ponudama.

“Vidjet ćemo, sačekamo i ako bude ta izjava i ta ponuda da i mi zvanično odgovorimo”, naglasio je Nikšić.

Također, Nikšić je poručio da je situacija u Bosni i Hercegovini jasna i da nema nikakvog razilaženja.

“Jasno kao dan je da je Bosna i Hercegovina uknjižena ovakva kakva jeste. Ne znam zašto se pravi neki doseg i misli da će se nešto bitno promijeniti”, izjavio je Nikšić.

Ova izjava dolazi u vrijeme kada su se ponovo pojavile spekulacije i najave o mogućem razdvajanju entiteta u Bosni i Hercegovini.

Izvještavaće se dalje o svim reakcijama na Dodikove izjave i o stavovima političkih stranaka u vezi sa pitanjem mirnog razdruživanja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -