Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHIsak i Uzunović se susreli u Sarajevu, hoće li se Uzunović pridružiti...

Isak i Uzunović se susreli u Sarajevu, hoće li se Uzunović pridružiti Snazi naroda?

Danas se u jednom od restorana u Sarajevu susreo Arnel Isak, samostalni zastupnik i član novoosnovane stranke Snaga naroda, sa Kenanom Uzunovićem. Susret ova dva političara iz Zeničko-dobojskog kantona izazvao je veliku pažnju javnosti, jer bi mogao utjecati na daljnju političku situaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Arnel Isak, poznat po svom samostalnom političkom djelovanju, nedavno je postao član stranke Snaga naroda, stranke koju vodi njegov otac Ramo Isak. Ova stranka je u mogućnosti da formira novi Klub u Predstavničkom domu parlamenta FBiH, ako se pridruže još neki zastupnici.

Kenan Uzunović, s druge strane, još nije donio odluku o pridruživanju Snazi naroda. Njegovo članstvo u ovoj stranci bi moglo značajno utjecati na političku ravnotežu u FBiH, s obzirom na to da su Uzunović i Isak zajedno iz Zeničko-dobojskog kantona pridonijeli formiranju nove Vlade FBiH.

Ipak, zvanična potvrda o pridruživanju Uzunovića Snazi naroda još nije stigla. Ostaje da se vidi hoće li se Uzunović odlučiti na ovaj korak i time osnažiti političku poziciju stranke u Parlamentu FBiH.

Važno je napomenuti da je Arnel Isak napustio svoje dosadašnje političko djelovanje prije formiranja nove vlade, smatrajući da je ona neustavna. Njegovo pridruživanje Snazi naroda dodatno je pojačalo utjecaj ove stranke, a susret s Uzunovićem otvara nove mogućnosti za daljnje političke poteze.

S obzirom na značaj ove teme za političku scenu BiH, očekuje se da će javnost s velikim interesom pratiti dalji razvoj događaja i eventualno pridruživanje Kenana Uzunovića Snazi naroda.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -