Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPreminuo dugogodišnji novinar i direktor Radio Drvara

Preminuo dugogodišnji novinar i direktor Radio Drvara

Dugogodišnji novinar, urednik i direktor Radio Drvara, Milovan Bjeljac, preminuo je sinoć u svojoj 69. godini, potvrdili su iz Radio Drvara. Bjeljac će biti sahranjen sutra na groblju u Ljeskovici, u općini Drvar, prenosi Srna.

Rođen u Drvaru 1955. godine, Bjeljac je započeo novinarsku karijeru još u ranim školskim danima, a život mu je bio usko vezan za medije. Bio je dugogodišnji dopisnik “Nezavisnih novina” i novinske agencije RS Srna. Nakon proteklog rata, Bjeljac je postao prvi direktor Radio Drvara, angažirajući se u razvoju ove lokalne radio stanice.

“S tugom smo primili tužnu vijest o prelasku u vječnost našeg dragog kolege i prijatelja, Milovana Bjeljca. Bio je izuzetno posvećen novinarstvu i svojim radom ostavio je neizbrisiv trag u medijima. Iza njega ostaje bogato novinarsko naslijeđe”, izjavio je kolega novinar iz Radio Drvara.

Milovan Bjeljac će zauvijek ostati upamćen kao vrsni novinar, čovjek od integriteta i profesionalista. Njegovim odlaskom, Radio Drvar ostaje bez dragocjenog člana koji je svojim talentom osvajao srca slušatelja.

Sahrana će se održati sutra, tačno u podne, na groblju u Ljeskovici. Porodica, kolege i prijatelji opraštaju se od Milovana Bjeljca i uzimaju zadnji oproštaj od ovog vrijednog novinara.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -