Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPDP najavljuje kandidate za gradonačelnike i načelnike u nekoliko opština

PDP najavljuje kandidate za gradonačelnike i načelnike u nekoliko opština

Nakon završetka sjednice, predsjednik Glavnog odbora PDP-a, Siniša Golić, iznio je važne informacije o planovima stranke za predstojeće lokalne izbore. PDP će imati kandidate za gradonačelnike i načelnike u nekoliko opština u Republici Srpskoj.

Golić je obavijestio javnost da će PDP predložiti kandidate za gradonačelnike i načelnike u Banjoj Luci, Kotor Varoši, Bosanskom Novom, Višegradu, Kalinoviku. Također, postoji namjera da stranka predloži kandidate za gradonačelnika Doboja i još nekoliko opština. U Federaciji BiH, postoji velika vjerovatnoća da će PDP predložiti kandidata za načelnika opštine Bosansko Grahovo.

Osim toga, Golić je istakao da je PDP odbio poziv vladajućih stranaka u Republici Srpskoj na sastanak. Na tom sastanku trebala bi se razgovarati o bojkotu lokalnih izbora, zbog tehničkih izmjena Izbornog zakona, koje je nametnuo visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt.

Dugoočekivani kandidat PDP-a za gradonačelnika Banja Luke bit će Draško Stanivuković, što je stranka ranije najavila.

Navedeni planovi PDP-a za lokalne izbore kroz podršku određenim kandidatima mogu biti ključni faktor u političkoj areni. Ostaje nam da vidimo kakva će reakcija biti na njihove odluke.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -