Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHStevandić: Spreman da "proguta krokodila" radi interesa Republike Srpske

Stevandić: Spreman da “proguta krokodila” radi interesa Republike Srpske

Predsjednik Ujedinjene Srpske i iskusni političar, Nenad Stevandić, izjavio je da je spreman da “proguta krokodila” kako bi spasio bilo šta u Republici Srpskoj. Ovo je izjavio u kontekstu rasprave o izlasku na izbore i prihvatanju odluke visokog predstavnika.

Stevandić ističe da izlazak na izbore za načelnike i borba za samoupravu nije nacionalno pitanje u državnom smislu, ali da postoji “velika žaba” koju se trude izbjeći. Ukoliko žaba ne može biti izbjegnuta, Stevandić tvrdi da će je progutati, te da će se unutar Republike Srpske dogovoriti kako da to urade.

On također ističe da je vlast u Republici Srpskoj dovoljno iskusna i inteligentna da ne bi prepustila ijednu polugu vlasti radi odluka koje dolaze od strane međunarodnih predstavnika ili “trikova” iz Centralne izborne komisije (CIK).

Na konferenciji za novinare, Stevandić je pokušao opravdati odustajanje od provođenja izbora prema entitetskom izbornom zakonu. On naglašava da niko trikovima ne može napraviti da budu naivni i da prepuste vlast u općinama, Brčko distriktu i nekim općinama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ove izjave izazvale su kontroverze i različita mišljenja među političarima i javnošću. Ipak, ostaje da se vidi kako će se dalje razvijati politička situacija i šta će biti konačan ishod ove debate u Republici Srpskoj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -