Subota, 13 Aprila, 2024
HomeAktuelnoZenički rudari blokirali magistralni put M-17: Probili policijske barikade

Zenički rudari blokirali magistralni put M-17: Probili policijske barikade

Zenički rudari jutros su krenuli prema magistralnom putu M-17, a sada su i blokirali taj autoput nakon što su probili kordon policije.

Iako je predsjednik Sindikata tog preduzeća Elvedin Avdić od njih zatražio da završe sve aktivnosti i vrate se u Dom rudara, rudari ga nisu poslušali.

Rudari u Zenici već nekoliko dana protestuju, a danas nešto prije podneva, tačnije oko 11:40 sati, blokirali su saobraćaj na uključno/isključnoj petlji za autoput na magistralni put M-17.

Podsjećaju da se gradonačelnik Fuad Kasumović, kao najodgovornija osoba za nastalu situaciju u RMU Zenica, ne oglašava od prošlog petka, kada su stupili u radnički neposluh te prekinuli proizvodnju, i da su primorani na ovakav potez.

Komorati su nakon šetnje magistralnim putem stigli do kružnog toka na ulazno/izlaznom putu za autoput A1 te u potpunosti blokirali saobraćaj na magistralnom putu M-17 i isključenju Zenica jug sa autoputa.

Mogu se čuti i najave da će rudari na M-17 ostati do deblokade računa RMU Zenica.

Foto: Fena

Kako javlja reporter Klix.ba sa lica mjesta, došlo je do potpunog kolapsa, rudaru su probili dvije policijske barikade uz poruke “moja djeca nemaju šta jesti, možete me i udarati”.

Prema prvim informacijama, policija preusmjerava vozila na autoput, zbog čega su trenutno velike gužve u saobraćaju.

Podsjetimo, stotinjak rudara Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica, predvođeni predstavnicima Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine, proveli su noć na otvorenom ispred Gradske uprave Grada Zenica.

Pročitajte i ovo: Rudari proveli noć na otvorenom, očekuju da će protest danas biti još masovniji

Pratite nas na Facebook akter.ba

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -