Nedjelja, 19 Maja, 2024
HomeVijestiSvijetZavršeno saslušanje Ramuša Haradinaja: Otkrio šta mu je jedino sud zabranio

Završeno saslušanje Ramuša Haradinaja: Otkrio šta mu je jedino sud zabranio

Haradinaj je pred specijlnim tužiocem saslušan kao osumnjičen za ratne zločine na teritoiji Kosova i Metohije tokom ratnih konflikta krajem devedesetih godina

Ramuš Haradinaj danas je saslušan u Specijalnom sudu za zločine koje su počinili bivši pripadnici OVK nad srpskim i nealbanskim stanovništvom u Hagu.

Zadržao se manje od sat vremena, posle čega je napustio zgradu suda.

On je novinarima ispred zgrade tužilaštva rekao da je na saslsušanje pozvan kao osumnjičeni i da mu je tužilaštvo savetovalo da ne govori o toku ispitivanja.

– Ispunio sam zakonsku obavezu kao osumnjičeni. Dobio sam pravni savet da ne odgovaram za ono što su me pitali. To su zakonske procedure koje ne skrivaju nešto od javnosti, ali kako mi zakon ne dozvoljava – rekao je Haradinaj, dodavši da još uvek ne zna “svoju ulogu” u vezi sa onim zbog čega je pozvan kao osumnjičeni, preneo je prištinski Zeri.

Pošto je iskoristio pravo da se brani ćutanjem, kako kaže, nije detaljinije upoznat sa sumnjama o njegovoj ulozi u toku rata i nije od tužilaštva dobio detaljnije informacije.

Prema pisanju prištninskih medija, Haradinaj je na pitanje da li će protiv njega biti podignuta optužnica, rekao da ne očekujem optužnicu, ali da on takva predviđanja ne može da daje.

SourceTelegraf
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -