ZVIJEZDE

Vatrena J.Lo slavi 50. rođendan: Od obične djevojke iz kvarta do latino dive sa milionskim bankovnim računom

Latino diva divnog glasa, raskošnih bokova i velikog talenta, Jennifer Lopez, slavi 50. rođendan.

Svojim izgledom i živahnošću svakog dana prkosi predrasudama i dokazuje da i u šestom desetljeću života pali i žari većim sjajem od onoga mnogo mlađih kolegica.

Jennifer je prošla dalek put od početaka svoje karijere, od skromne djevojke iz susjedstva do jedne od najvećih diva u muzičkoj povijesti, a na sceni je prisutna već desetljećima. Stalnim izbacivanjem hitova dokazala je da za nju ne postoje granice i da ne pripada samo jednoj eri – ona je bezvremenska diva.

Karijeru je započela 1991. godine, i to kao profesionalna plesačica, a dvije godine kasnije odlučila se okušati u glumačkoj karijeri. U zvjezdanu orbitu lansirala ju je uloga Selene u biografskom filmu istog imena iz 1997. godine. Za tu je ulogu Lopez odmah dobila nominaciju za Zlatni globus i postala prva latino glumica koja je za jedan film zaradila više od milion dolara. Zatim su uslijedili hitovi “Anakonda” i “Daleko od očiju”, čime je J.Lo postala najplaćenijom latino zvijezdom u Hollywoodu.

Iako je danas prvenstveno doživaljavamo kao pjevačicu, Jennifer je na sceni bila prisutna već gotovo deset godina prije no što se upustila u pjevačke vode. Njen prvi album objavljen je 1999. i jako je popularizirao latino ritmove na američkoj muzičkoj sceni. Uspjeh za uspjehom se nizao, a Jennifer je postala san mnogih muškaraca i žena.

Seksi izgled i veliki, raskošni bokovi i stražnjica postali su zaštitni znak te ljepotice. Za njezinim su oblinama mnogi toliko žudjeli da ih je J.Lo osigurala na milionske iznose. Bio je to prvi slučaj zvijezde koja je odlučila osigurati određeni dio tijela kao svoj zaštitni znak.

Na krilima uspjeha, Jennifer je izbacila i svoju prvu romantičnu komediju “Vjenčanje iz vedra neba” i svoj drugi album iste sedmice. Time je postala prva zvijezda koja je iste sedmice imala najgledaniji film na svijetu i najprodavaniji album na svijetu.

Iako joj je karijera neprestano cvala, Jennifer je doživjela mali zastoj u između 2005. i 2007. godine. Nekoliko filmova koji su podbacili i album na španskom jeziku smanjili su Jenniferinu zaradu u tom periodu, ali diva se nije dala smesti. Vratila se jača i veličanstvenija no ikada prije.

Postala je članicom žirija u Američkom idolu 2011. godine, a pričalo se i da je njezin honorar najveći u povijesti toga showa. Danas i dalje glumi, snima i pjeva, a upravo su objavljene i prve fotke sa seta njezina novog filma u kojem glumi striptizetu.

S 80 miliona prodanih albuma, Jennifer Lopez najuspješnija je latino zvijezda u SAD-u. Forbes ju je 2012. stavio na prvo mjesto najmoćnijih celebova na svijetu, a trenutno se nalazi i na 38. mjestu ljestvice najmoćnijih i najutjecajnijih žena svijeta.

Generacije su odrasle uz Jenniferinu glazbu, pa su tako hitovi “If You Had My Love”, “I'm Real”, “Aint’ it Funny” i “Jenny from the Block” danas dosegli kultni status.

S obzirom na slavu i obožavanje miliona muškaraca i žena, za detaljima iz privatnog života lijepe pjevačice uvijek je vladala pomama. A nije to ni iznenađujuće s obzirom na to koliko je turbulentan bio.

Lopez je od 1997. do 1998. bila u braku s kubanskim konobarom Ojaniem Noaom, a iako je ljubav bila kratkog vijeka, godinama kasnije morala se vući po sudnicama zbog svoga prvog supruga. Naime, Jennifer je 2006. morala tužiti svog bivšeg supruga ne bi li ga zakonski spriječila da objavi knjigu s pikanterijama iz njihova braka. Sud je presudio u korist ljepotice, pa je na kraju Noa morao predati sve kopije i primjerke svojih rukopisa i pristati na to da ih nikada neće objaviti.

No čak ni nakon dvadeset godina od završetka njihova braka suđenje zbog kompromitirajućeg videa koji je nastao za vrijeme njihovog medenog mjeseca nije završeno. Noa je već dobio milionske ponude za njegovo objavljivanje, ali Jennifer to sudski stopira već dugi niz godina.

Nakon prvog bračnog kraha Jennifer je bila u vezi s reperom Seanom Combsom. 1999. par je uhapšen zbog pucnjave na Times Squareu u New Yorku. I Jennifer i njezin tadašnji ljubavnik dobili su kazne zbog ilegalnog posjedovanja oružja.

Sljedeći muškarac u životu latino ljepotice bio je njen plesač Chris Judd, s kojim se vjenčala 2001. Ipak, i taj je brak propao rekordnom brzinom, pa je brakorazvodna parnica bila okončana već osam mjeseci nakon sklapanja braka.

Muškarac s kojim je Jennifer ostala dugo i s kojim je gradila ozbiljnu budućnost bio je slavni glumac Ben Affleck. Njihova veza bila je celebrity veza desetljeća. Mediji su taj par nazivali “Bennifer”, a zaručili su se 2002. Iako je sve bilo savršeno, a J.Lo se dala u planiranje raskošnog vjenčanja na kojem je trebalo biti pušteno stotinu golubica, par je odgodio vjenčanje samo dan prije zakazanog termina! Nakon tog debakla službeno su prekinuli 2004.

Slomljeno srce Jennifer je odlučila zaliječiti u naručju dugogodišnjeg prijatelja Marca Anthonyja, za kojeg se uskoro i udala. 2007. par je objavio sretnu vijest – Jennifer je čekala njihovo prvo dijete.

Kao i mnogi drugi članovi porodice te pjevačice, i ona je dočekala blizance 2008. godine. Prve fotografije Jenniferinih blizanaca prodane su za šest miliona dolara i time su postale najskuplje fotke djece u povijesti.

Uprkos dugogodišnjoj skladnoj vezi, par je obznanio da se rastaje 2012. godine.

Danas je Jennifer ponovno zaručena, i to za sportaša Alexa Rodrigueza, za kojeg se šuškalo da ju je varao. Unatoč tim šuškanjima, Jennifer i Alex djeluju vrlo sretno, a ta dama, koja je upravo ušla u šesto desetljeće života, nije nikada bila više seksi, sretna i prirodna.

Izvor: Dnevnik.hr