Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
HomeVijestiPolitikaKojeg naučnika je citirao Dodik: Stanivuković nije imao pojma o čemu priča

Kojeg naučnika je citirao Dodik: Stanivuković nije imao pojma o čemu priča

Dodik je opisao Stanivukovića kroz citat o glupim ljudima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u svađi s narodnim poslanikom RS Draškom Stanivukovićem citirao je njemačkog protestantskog pastora, teologa i borca protiv nacizma Ditrika Bonoefera (Dietrich Bonhoeffer), pise Avaz.

Dodik je opisao Stanivukovića kroz citat o glupim ljudima.

– Glupost je opasniji neprijatelj od zla. Protiv zla možemo protestirati, možemo ga raskrinkati, možemo ga, ako je potrebno, silom spriječiti. Zlo nosi u sebi klicu samoraspadanja, budući da ostavlja u čovjeku barem nelagodu. Protiv gluposti smo bespomoćni. Ni protestima ni silom tu se ništa ne da učiniti. Razlozi tu ne pomažu. Činjenicama koje proturječe vlastitoj predrasudi jednostavno ne treba vjerovati – u takvim slučajevima i glupan postaje kritičar – pa iako su činjenice neizbježne, mogu se jednostavno zaobići kao beznačajni pojedinačni slučajevi. Pri tome je glupak, za razliku od zlog čovjeka, sobom do kraja zadovoljan. Da, on postaje opasan, budući da se lako razdraži i prelazi u napad. Zbog toga je potrebno više opreznosti pred glupakom nego pred zlim čovjekom. Nikad više nećemo pokušavati razlozima uvjeriti glupaka. To je besmisleno i opasno – citirao je Dodik Bonoefera u Narodnoj skupštini pred narodnim poslanicima.

Stanivuković je iznio kritike na Dodikov potez o vitalnom interesu RS, kazavši da Dodik ima privatne interese i da se radi o prevari, a govorio je i o privatnom biznisu porodice Dodik.

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -