Subota, 13 Aprila, 2024
HomeAktuelnoUdruženje “Sevdah- Frankfurt am Main”e.V prikupili novčana sredstva za narod Turske i...

Udruženje “Sevdah- Frankfurt am Main”e.V prikupili novčana sredstva za narod Turske i Sirije

Nekoliko snažnih zemljotresa početkom marta potreslo je jugoistočnu Tursku, u blizini granice sa Sirijom. 

Zemljotresi su oštetili mnoge domove, puteve, zdravstvene ustanove i infrastrukturu u Turskoj i Siriji, regijama u kojima su milioni sirijskih izbjeglica iz građanskog rata potražili sklonište. Mnoge izbjeglice u pogođenim područjima već žive u katastrofalnim uvjetima. Sada ih je zadesila još jedna katastrofa.

Njemačko-Bosansko-Hercegovačko Kulturno Udruženje “Sevdah- Frankfurt am Main”e.V. je isti dan, 6. februara počelo sa akcijom prikupljanja novčanih sredstava za žrtve pogođene potresima u Turskoj i Siriji.

Sva prikupljena sredstva u iznosu od 14.190 eura proslijeđena u svrhe pomoći žrtvama potresa.

Od srca se zahvaljujemo svim dobrim ljudima koji su svojom donacijom podržali ovu akciju! Posebno nas raduje činjenica da se veliki broj omladine pridružio darivanju žrtvama potresa. Ovo je posebna prilika da našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini kao i svim našim građanima čestitamo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine! Ostanimo i budimo humanimi! Mi najbolje znamo i osjetili smo više puta kroz razne nesrećne i tragične događaje koliko nečija ruka pomoći znači – poručuju iz Udruženja “Sevdah- Frankfurt am Main”.

Pročitajte i ovo: <strong><em>Još jedna fantastična Noć Bosne i Hercegovine 2022</em></strong>

Pratite nas na Facebook akter.ba – Udruženje “Sevdah- Frankfurt am Main”e.V prikupili novčana sredstva za narod Turske i Sirije

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -