Subota, 13 Aprila, 2024
HomeAktuelnoUčenici Gimnazije SSST volontiraju i pružaju pomoć za Turkiye i Siriju

Učenici Gimnazije SSST volontiraju i pružaju pomoć za Turkiye i Siriju

Svoj doprinos u humanitarnom radu i pomoći stanovništvu Turske i Sirije, pružaju i vrijedni učenici sarajevske Gimnazije SSST. Danas smo ih zatekli zajedno sa brojnim volonterima, kako pomažu u sortiranju i pakovanju pomoći u centralnom skladištu Humanitarne organizacije Pomozi.ba u Blažuju. Od ranih jutarnjih sati učenici vrijedno sortiraju doniranu robu u pakete, na paketima obilježavaju o kojoj vrsti robe je riječ, potom stavljaju na palete, koje se naknadno odvoze u drugi dio skladišta.

– Naša škola SSST Gimnazija, organizovala je i podržala ovu humanu misiju. Došli smo da pomognemo i damo svoj doprinos. Stanovništvo Turske i Sirije sada najviše treba pomoć svih nas. Naši prijatelji, učenici iz ostalih razreda dolaziti će i narednih dana da pomažu. Pri dolasku ovdje u Blažuj dobili smo uputstva od organizatora svih ovih aktivnosti, od prijatelja iz Humanitarne organizacije Pomozi.ba kako i na koji način da donacije pakujemo i trudimo se da to uradimo najbolje što možemo – rekli su nam učenici.

Dok užurbano pakuju, u razgovoru sa učenicima Gimnazije SSST pitamo ih da li su pomalo umorni?

– Ne, nismo umorni, niti se možemo umoriti. Znamo koliko je bitno da sva ova pomoć stigne što prije do stanovništva koje je preživjelo strašan zemljotres. Znamo da im je ova pomoć mnogo bitna i to nam daje dodatnu snagu da što više posla uradimo. Dok pakujemo sve ove donacije razmišljamo o prijateljskom narodu iz Turske i Sirije koji su preživjeli katastrofalan zemljotres, o svoj djeci koja trebaju našu pomoć i mnogo smo tužni. Pomažemo i pomagati ćemo sve dok je potrebno. Doći ćemo ponovo- rekle su za Akter učenice, Džejla, Amina, Anesa i Emina.

Ovdje u ovom prostoru u Blažuju gdje se pakuju donacije za stanovništvo Turske i Sirije, svi imaju isti cilj. Ovdje su volonteri iz svih krajeva BiH, i svi su jedna velika složna porodica. Kada se iz srca pomaže onda je to sigurno jedna posebna priča.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -