Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
HomeAktuelnoU Dubrovniku se snima film "Woland", baziran je na poznatom romanu

U Dubrovniku se snima film “Woland”, baziran je na poznatom romanu

Dok pisac radi na svom novom romanu, zaljubljuje se u Margaritu

U Dubrovniku se trenutno snima film “Woland”, koji je baziran na romanu “Majstor i Margarita” autora Mihaila Bulgakova.

Filmska ekipa i glumci snimljeni su na setu uz more. Reditelj filma je Majkl Lokshin (Michael Lockshin), a ostatak filma snimao se u Češkoj. Radnja se odvija 1930-ih u Moskvi.

Slavni pisac završi kao prognanik u SSSR-u nakon što ga je cenzurirala sovjetska država, roman mu je zabranjen, a pozorišna premijera njegove nove drame o Ponciju Pilatu otkazana. Započinje novi roman naslova “Majstor i Margarita” u kojem Moskvu posjećuje misteriozni stranac po imenu Voland (Woland), čiji je cilj privesti pravdi sve one koji su naštetili piscu.

Dok pisac radi na svom novom romanu, zaljubljuje se u Margaritu, koja je udata, te počinje vjerovati da njihova ljubav može preživjeti samo u fikciji.Slavni pisac završi kao prognanik u SSSR-u nakon što ga je cenzurirala sovjetska država, roman mu je zabranjen, a pozorišna premijera njegove nove drame o Ponciju Pilatu otkazana. Započinje novi roman naslova “Majstor i Margarita” u kojem Moskvu posjećuje misteriozni stranac po imenu Voland (Woland), čiji je cilj privesti pravdi sve one koji su naštetili piscu.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -