Utorak, 16 Jula, 2024
HomeVijestiSvijetTragedija u Teksasu: Dva smrtna slučaja i milioni bez struje zbog uragana

Tragedija u Teksasu: Dva smrtna slučaja i milioni bez struje zbog uragana

Uragan koji je pogodio američku saveznu državu Teksas ostavio je za sobom veliku tragediju i razaranje. Prema informacijama koje prenosi BBC, poginula su dva čovjeka, a milioni stanovnika su ostali bez struje.

Prema izvještajima, jedan 53-godišnji muškarac izgubio je život nakon što je drvo palo na njegovu kuću. Prijavljena je još jedna smrt 74-godišnje žene koja je stradala kada je drvo prodrlo kroz krov njene kuće. Ove tragedije su samo jedan od primjera koliko je ovaj uragan bio opasan.

Vjetar i kiša su uzrokovali velike probleme u cijeloj državi, pri čemu su dva miliona ljudi ostala bez struje. Jak vjetar i obilne kiše su izazvale poplave na mnogim područjima. Zvaničnici su emitirali upozorenja o destruktivnim vjetrovima, olujnim udarima i mogućim poplavama koje predstavljaju opasnost po život.

U skladu s tim, na najvećem aerodromu u Houstonu otkazano je skoro 1.000 letova zbog loših vremenskih uvjeta. Vozačima je savjetovano da ostanu kod kuće i izbjegavaju putovanja, kako bi se smanjila mogućnost nesreća i olakšao prilaz ekipe za hitne intervencije.

Iako se očekuje da će uragan polako slabit, poplave i jake kiše i dalje predstavljaju rizik. Stanovnici Teksasa su pozvani na oprez i da se pridržavaju uputa i savjeta izdanih od strane lokalnih vlasti.

Uragan je pokazao koliko su prirodne nepogode opasne i koliko nam je važno biti spremni na takve situacije. Nadamo se da će se stanje u Teksasu što prije normalizirati i da će veliki napor i pomoć biti pruženi stanovnicima koji su pretrpjeli štetu uzrokovanu ovom olujom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -