Ubistvo Mehmeda Ramića: Svjedoci vidjeli da je pucano iz jednog automobila

Vozili se iza Ramićevog automobila

U nastavku suđenja Amelu Jašareviću optuženom za ubistvo Mehmeda Ramića jučer je u Kantonalnom sudu Sarajevo, svjedočilo dvoje ugroženih svjedoka koji su zatražili da se njihov identitet ne objavljuje u medijima. Oni su svjedočili iz posebne prostorije. Riječ je o srodnicima koji su 12. decembra 2021. godine bili očevici likvidacije Mehmeda Ramića na raskrsnici na Pofalićima.

Crveno vozilo presrela dva automobila

Muškarac koji je upravljao vozilom i mlađa žena, najvjerovatnije njegova kćerka, kretali su se iza crvenog vozila iz pravca Fabrike duhana Sarajevo prema Ekonomskoj školi. Oboje su ispričali da su to crveno vozilo presrela dva automobila tamne boje, i to jedan s desne strane koji mu je prepriječio put, te drugi s lijeve strane koji je prišao crvenom vozilu.

Vidjeli su u lijevom vozilu, na suvozačevoj strani, ruku s pištoljem iz kojeg je upucan vozač crvenog auta. Automobil iz kojeg je pucano odlazi, a na licu mjesta ostaju crveno vozilo te tamni auto na desnoj strani. Oboje su potvrdili da nisu vidjeli da li je neko pucao iz tog drugog vozila. Mlađa žena je tada odmah pozvala policiju.

Nastavak 10. februara 

Za ubistvo Ramića sudi se Amelu Jašareviću, dok je za osumnjičenim Adelom Kabašem raspisana potjernica. Edvin Imamović i Igor Zuko terete se za pomoć učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela.

Svjedok Ajdin Tabaković nije došao na pretres, on je zatražio da ga Sud zaštiti, a o čemu će Vijeće naknadno odlučiti.

Nastavak suđenja zakazan je za 10. februar. 

IZVOR: AVAZ