Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
HomeVijestiPolitikaStanivuković u NSRS-u: Žene i djecu ste zaposlili u Elektroprenos, a kažete...

Stanivuković u NSRS-u: Žene i djecu ste zaposlili u Elektroprenos, a kažete da ne volite BiH

Opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske danas je oštro kritikovala rad Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti tog bh. entiteta, koja je lani utvrdila svega četiri sukoba interesa i to kod odbornika.

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković je rekao da je nevjerovatno da su utvrđena svega četiri sukoba interesa, a samo je u Skupštini nabrojao njih mnogo više.

“Zvaničnici RS-a su zaposlili svoju djecu, supruge i druge srodnike i u Elektroprenosu BiH, iako tvrde da ne vole BiH”, rekao je Stanivuković u obraćanju parlamentu i pozvao predstavnike vlasti “da ne iskazuju ljubav prema svojim srodnicima preko narodnih para” i kroz nepotizam.

Zbog takvih zapošljavanja, tvrdi, odlaze ljudi iz RS, a brojni su građani bez posla.

Poslanici su ukazali i da su članovi Komisije nastavnici, doktor medicine, a nema pravnika, što bi, zbog prirode materije, trebalo da bude.

Potpredsjednica entitetskog parlamenta Sonja Karadžić-Jovičević se obratila predsjednici Komisije Obrenki Slijepčević navodeći i da je Ustavni sud RS utvrdio neustavnost određenih akata po kojima rade u toj komisiji.

“Godinama se ponašate kao da smo vaše mete i gajite nezdravu ambiciju da od vas strepimo”, rekla je Karadžić-Jovičević i navela “da očito osim Obrenke Slijepčevič niko neće da radi taj posao, na način kako ga radi”.

Na dnevenom redu 6. redovne sjednice entitetskog parlamenta je i izvještaj o radu RTRS-a te informacija o dugu RS-a na kraju 2018. godine, te između ostalog, informacija o implementaciji Strategije za suzbijanje nasilja u porodici u RS-u.

SourceKlix
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -