Fukare simbolično zapalile grad povodom 100 godina Slobode (FOTO+VIDEO)

Najznačajniji događaj kojim će se obilježiti 100-godišnjica RSD Sloboda biće prijateljska utakmica fudbalera Slobode i zagrebačkog Dinama, 11. oktobra na stadionu “Tušanj” u Tuzli.

0
79

U obilježavanju značajnog jubileja učestvuju i navijači Slobode, koji su već ranije pripremili nekoliko aktivnosti povodom obilježavanja značajnog datuma. “Nismo do sada uspjeli osvojiti nijedan trofej, ali to nije razlog da ne pokažemo odanost svom klubu.

Simbolično ćemo zapaliti grad, jer nas sve veže ljubav prema Slobodi”, na naedavno održanoj press konferenciji istakao je Ajdin Joldić, predstavnik “Fukara”. Obzirom da je FK Sloboda osnovana davne 1919 godine, navijači Slobode su simbolično u 19:19 ‘zapalili’ grad.

Baklje su zapaljene na Trgu slobode i u ulicama uže gradske jezgre uz prigodnu pjesmu i skandiranja. Podsjećamo, međunarodna prijateljska utakmica između FK Sloboda Tuzla i GNK Dinamo Zagreb povodom obilježavanja 100 godina postojanja Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla igra se sutra na stadionu Tušanj sa početkom u 17:30 sati.

Ulaznice za utakmicu između FK Sloboda Tuzla i GNK Dinamo Zagreb mogu se kupiti na prodajnom mjestu CD shop “Mido” u Tuzli. Cijena ulaznice za sjevernu i zapadnu tribinu za žene i muškarce iznosi 10 KM, dok je za djecu do 7 godina ulaz besplatan.