SRETKO KALINIĆ POKUŠAO DA POBJEGNE IZ ZABELE: Otrgao se čuvaru i krenuo da trči ka kapiji!

0
198

U najvećem zatvoru u Srbiji, u kojem višegodišnje kazne izdržavaju i najpoznatiji osuđenici. Poput Milorada Ulemeka Legije, Radomira Markovića, Zvezdana Jovanovića Zvekija i Nenada Bujoševića Ramba! Ostala su nezablježena dešavanja u jednom njegovom djelu jer video-nadzor nije radio!

Razlog je zastarjeli softver.

Ovo bi ostalo nepoznato da nije pokrenut disciplinski postupak protiv Sretka Kalinića (47), člana zloglasnog „zemunskog klana”. Koji u tom zatvoru takođe izdržava višegodišnju robiju zbog događaja koji je okarakterisan kao pokušaj bjekstva.

Kalinić je, prema odluci Komisije od 23. novembra 2020. godine, 6. septembra u 12.33 pokušao da pobjegne kada se vraćao sa porodične posjete ka Sedmom paviljonu. Gdje boravi. Kako je navedeno u odluci, otrgao se čuvaru koji ga je držao za nadlakticu i krenuo da trči ka kapiji paviljona.

Brzom intervencijom druga dva pripadnika Službe za obezbjeđenje, on je sustignut i savladan. A načelnik Službe obezbjeđenja zatvora Goran Nenadović događaj je prijavio kao pokušaj bjekstva.

Kalinić je kasnije kažnjen zabranom raspolaganja novcem, koja je realizovana tokom januara, februara i marta ove godine.

Odluke Disciplinske komisije KPZ Požarevac potvrdio je sudija Višeg suda u Požarevcu, pa je Kaliniću preostalo da se žali Ustavnom sudu. A što je i učinio u januaru ove godine.